مدیر توسعه فناوری و ارتباط با صنعت دانشگاه علوم پزشكی تهران مطرح كرد اعطای پایه تشویقی به اعضای هیئت علمی دارای پتنت بین المللی گرنت شده

به گزارش روش سئو، مدیر توسعه فناوری و ارتباط با صنعت دانشگاه علوم پزشکی تهران، از اعطای یک پایه تشویقی به اعضای هیئت علمی دارای یک تا سه ثبت اختراع بین المللی گرنت شده، دو پایه تشویقی به اعضای هیئت علمی سه تا ۶ پتنت بین المللی گرنت شده و سه پایه تشویقی به اعضای هیئت علمی دارای بیشتر از ۶ پتنت بین المللی گرنت شده، اطلاع داد.
به گزارش روش سئو به نقل از ایسنا، دکتر رضا فریدی مجیدی ضمن اعلام این خبر، اظهار داشت: مهرماه ۱۴۰۱، به پیشنهاد شورای همفکری فناوری دانشگاه، مقرر شد به اعضای هیئت علمی دارای پتنت بین المللی گرنت شده، پایه تشویقی اعطا شود. براین اساس بعد از بررسی مدیریت توسعه فناوری و پیشنهاد ۲۷ عضو هیئت علمی حائز شرایط، به شورای دانشگاه، در اسفند ماه سال قبل پایه تشویقی به این افراد اعطا شد.
وی ثبت اختراع را به سبب جایگاه آن در نظام های رتبه بندی بین المللی مهم برشمرد و اشاره کرد: قبل از این، ثبت اختراع، آن طور که باید مورد توجه و سیاستگذاری مسؤلان قرار نگرفته بود و الان در دانشگاه علوم پزشکی تهران برای اولین بار در کشور، با اعطای پایه تشویقی و دیگر اقدامات حمایتی مورد توجه قرار گرفته است.
مدیر توسعه فناوری و ارتباط با صنعت دانشگاه علوم پزشکی تهران با اشاره به نحوه پشتیبانی از ثبت اختراع در دانشگاه، اظهار داشت: ثبت اختراع به سبب هزینه بالای حدود ۱۲ تا ۲۰ هزار دلاری، کمتر مورد استقبال اعضای هیئت علمی قرار می گیرد که با تفاهمنامه دانشگاه و کانون پتنت ایران (زیرمجموعه معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری) تا سقف ۹۵ درصد هزینه ثبت اختراع را کانون پتنت ایران و مابقی آنرا دانشگاه متقبل می شود که امیدوارم با این حمایت، تعداد پتنت های دانشگاه افزایش یابد.
دکتر فریدی مجیدی شمار پتنت های دانشگاه را حدود ۱۵۰ مورد برشمرد و اظهار داشت: حدود ۶۰ اختراع بین المللی ثبت شده به مرحله گرنت رسیده و تعدادی هم در مراحل نهایی است که مجموع آن به حدود ۱۵۰ پتنت می رسد و باید تلاش نماییم این تعداد افزایش یابد.
مدیر توسعه فناوری و ارتباط با صنعت دانشگاه علوم پزشکی تهران با اشاره به برنامه دانشگاه برای شرکت الزامی دانشجویان Ph.D در کارگاه های ثبت اختراع اظهار داشت: با معاونت آموزشی دانشگاه در حال رایزنی هستیم که دانشجویان Ph.D در شرف فارغ التحصیلی، در کارگاه ثبت پتنت شرکت نمایند و با اهمیت ثبت اختراع و مالکیت فکری در فرآیند تجاری سازی آشنا گردند.
دکتر فریدی مجیدی از امکان صدور مجوز دفاع رساله های دکتری با نامه کانون پتنت ایران در خصوص قابلیت پتنت پذیری کار انجام شده، اطلاع داد و اظهار داشت: با پیشنهاد شورای همفکری فناوری دانشگاه به معاونت آموزشی و تصویب آن در شورای آموزشی، مقرر شد به دانشجویانPh.D دارای نامه کانون پتنت در خصوص امکان ثبت اختراع بین المللی از کار پایان نامه، مجوز دفاع از رساله داده شود.
مدیر توسعه فناوری و ارتباط با صنعت دانشگاه علوم پزشکی تهران، با اشاره به دیگر حمایت های دانشگاه، برای رسیدن ثبت اختراع به مرحله تجاری سازی اظهار داشت: در معاونت تحقیقات و فناوری و مدیریت توسعه فناوری دانشگاه، مسیرهای مختلفی برای پشتیبانی از فناوران پیشبینی شده است. افزون بر حمایت هایی که برای ثبت اختراع می شود؛ در مرحله تجاری سازی نیز، فضای فیزیکی مورد نیاز در مراکز رشد و پارک علم و فناوری و همینطور اعطای تسهیلات سهل الوصول و گرنت فناوری به فناوران تعلق می گیرد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران، دکتر فریدی مجیدی در رابطه با نتایج فراخوان فناوری های پیشران اظهار داشت: سال گذشته، در چهار حوزه تجهیزات پزشکی، دارویی، هوش مصنوعی و سلول های بنیادی و ژن رسانی فراخوانی اعلام گردید که بعد از انجام داوری ها برای برخی طرح ها عقد قرارداد شده است. برخی هم در مرحله عقد قرارداد بوده و بزودی داوری طرح های در ارتباط با فراخوان تجهیزات پزشکی هم تکمیل می شود. این اقدامات در جهت پشتیبانی از تجاری سازی محصولات فناورانه صورت گرفته است.

منبع: