پلاستیک ها می توانند عامل چاقی باشند!

روش سئو: بررسی جدید پژوهشگران نروژی نشان میدهد که مواد شیمیایی به کار رفته در بعضی از پلاستیک ها می توانند از عوامل اضافه وزن و چاقی باشند.
به گزارش روش سئو به نقل از ایسنا و به نقل از نیو اطلس، چاقی در سرتاسر جهان رو به افزایش گذاشته و از سال ۱۹۷۵ حدودا سه برابر شده است. در صورتیکه سهم مواد خوراکی مانند شکر در مبتلاشدن به چاقی به خوبی ثابت شده اما این یک روند پیچیده است که انواع گوناگونی از عوامل مربوط به سبک زندگی را در بر می گیرد. دانشمندان “دانشگاه علم و فناوری نروژ”(NTNU)، این احتمال را بررسی نموده اند که مواد شیمیایی موجود در پلاستیک می توانند با ورود به بدن انسان و مداخله در متابولیسم بدن، در مبتلاشدن به چاقی نقش داشته باشند.
پژوهش های نگران کننده ای که در سالهای اخیر انجام شده اند، راه هایی را نشان داده اند که پلاستیک ها بواسطه آنها می توانند به زنجیره غذایی وارد شوند و راه خودرا به بدن انسان باز کنند. این راه ها شامل حشرات و ماهی هایی است که بطور ناخواسته از زباله های پلاستیکی تغذیه می کنند و آنرا به شکارچیان دریایی انتقال می دهند. تعدادی از تحقیقات نیز میکروپلاستیک ها را در نمونه های مدفوع انسان های ساکن سراسر جهان پیدا کرده اند.
پژوهش هایی نیز شروع شده اند تا راه هایی را که پلاستیک ها بواسطه آنها ممکنست بر سلامتی ما تأثیر بگذارند، نشان دهند. این تحقیقات نشان می دهند که میکروپلاستیک ها چگونه می توانند شکل سلول های ریه را تغییر دهند و به سد خونی مغز موش ها نفوذ کنند. تعدادی از تحقیقات نیز مواد شیمیایی پلاستیکی را با کلسترول بالا، بیماریهای قلبی و لطمه رسیدن به سلول های مغز مرتبط می کنند. بررسی ها نشان می دهند که ۹۳ درصد از آب درون بطری، حاوی ذرات پلاستیک است.
علاوه بر این دانش رو به رشد در مورد اثرات پلاستیک بر فیزیولوژی انسان، بررسی های جدیدی نیز در مورد اجزای شیمیایی تشکیل دهنده آنها درحال انجام شدن هستند که خیلی از آنها می توانند تحت شرایط جهان واقعی، از پلاستیک بیرون بروند. دانشمندان، ۳۴ محصول پلاستیکی معمولی مانند ظروف ماست، اسفنج های آشپزخانه و بطری های نوشیدنی را مورد بررسی قرار دادند و بیش از ۵۵ هزار مولفه شیمیایی را در آنها کشف کردند. آنها ۶۲۹ مولفه را شناسایی نمودند که ۱۱ مورد از آنها هم اکنون بعنوان مختل کننده متابولیسم شناخته شده اند.
جالب اینجاست که دانشمندان با آزمایش روی موش ها دریافتند که یک سوم مواد شیمیایی موجود در این محصولات موجب رشد و تکثیر سلول های چربی می شود. این مقدار، بسیار بالاتر از ۱۱ موردی است که پیش تر شناسایی شده اند. این نشان میدهد که مواد شیمیایی دیگری در پلاستیک ها وجود دارند که می توانند شکل ذخیره سازی چربی در بدن را تغییر دهند.
“یوهانس ولکر”(Johannes Völker)، پژوهشگر ارشد این پروژه اظهار داشت: این بدان معناست که مواد شیمیایی پلاستیکی به غیر از گروهی که پیش تر شناسایی کرده ایم، می توانند به اضافه وزن و چاقی منجر شوند.
این پژوهش، در مجله “Environmental Science & Technology” به چاپ رسید.

منبع: