توسعه تلسكوپ بالنی جدید با دقتی مشابه هابل

روش سئو: بااینکه ارسال ماهواره به فضا هزینه ی زیادی دارد اما وجود ماهواره ها برای ستاره شناسی لازم است برای اینکه آنها تلسکوپ ها را به خارج از جو زمین می فرستند حالا با توسعه تلسکوپ بالنی جدیدی می توان هزینه های ارسال تلسکوپ به فضا را کم کرد.
به گزارش روش سئو به نقل از ایسنا و به نقل از یونیورس، جو زمین و الگوهای آب و هوایی آن مانع از ثبت تصاویر مناسب از فضا می شود و اگر طی تصویربرداری از هدفی خاص در فضا ابرها از جلوی آن عبور کنند تصویر حاصل به کلی خراب می شود. بنا بر این است که تعدادی از برجسته ترین تصاویر نجومی توسط تلسکوپ های فضایی مانند “هابل” ثبت شده اند. اما حالا تعدادی از محققان دانشگاه “دورهام” در تورنتو و “پرینستون” راهی جدید برای تصویربرداری از فضا یافته اند که نیازی به پرتاب ماهواره ندارد. آنها می خواهند از بالن استفاده کنند.
در این پروژه که تلسکوپ تصویربرداری فشار بالای بالنی یا “SuperBIT” نام دارد از یک بالن پر شده از هلیوم به اندازه ی یک استادیوم فوتبال برای بالا بردن یک تلسکوپ پنج متری تا ارتفاع ۴۰ کیلومتر استفاده می شود. در چنین ارتفاعی تجهیزات بالاتر از ۹۹.۵ درصد جو زمین قرار می گیرند و می توانند تصاویر فوق العاده ای مشابه هابل ثبت کنند.
تلسکوپ مورد نظر فناوری جدیدی ندارد و نکته ی قابل توجه این پروژه بالن آنست. قبل از این بالن های بزرگ قادر به حفظ فشار خود برای مدت طولانی نبودند اما ناسا بتازگی موفق به ساخت بالن پرفشاری شده است که می تواند هلیوم خودرا برای ماه ها حفظ کند، این توانایی به تلسکوپ امکان جمع آوری داده هایی واضح را می دهد.

آماده سازی تلسکوپ بالنی برای ارسال به فضا در سال ۲۰۱۹
یک آرایه متصل به بالن به ثابت ماندن آن کمک می نماید. در آزمایشی که در سال ۲۰۱۹ انجام شد تلسکوپ در طول یک ساعت تنها ۱/۳۶۰۰۰ درجه تغییر داشت. دقت بالا و تمرکز بر روی یک نقطه برای مدت طولانی برای گرفتن تصاویر مناسب لازم است و بنظر می رسد “SuperBIT” از این آزمایش سربلند بیرون آمده باشد.
مزیت دیگر این تلسکوپ نسبت به سایر تلسکوپ ها پایین آمدن آنست. هابل که برای مدت بیش از ۳۰ سال درحال تصویربرداری از فضا است همچنان از تجهیزات مشابه ۳۰ سال قبل استفاده می نماید و تعمیر آن دشوار است. در صورتیکه با بهره گیری از تلسکوپ های بالنی می توان تلسکوپ های جدید و بروزرسانی شده به فضا ارسال کرد آن هم با فاصله چند ماه از تلسکوپ قبلی.
هزینه طراحی و ارسال این نوع تلسکوپ بسیار ارزان تر و در حدود پنج میلیون دلار خواهد بود.
نخستین عملیات این تلسکوپ بالنی برای آوریل سال ۲۰۲۲ برنامه ریزی شده است و این بالن از واناکا(Wanaka) در نیوزیلند اوج خواهد گرفت. این تلسکوپ با بهره گیری از باتری های خورشیدی شارژ می شود و تصاویری از آسمان شب می گیرد.

منبع: