ساخت یك مزرعه هوشمند و خودكفای مینیاتوری

به گزارش روش سئو دانشمندان سنگاپوری موفق به ساخت یک مزرعه کوچک مینیاتوری خودکفا معروف به ˮSmartFarmˮ شده اند که با استفاده از آبی که از هوا می گیرد، گیاهان درون خویش را رشد می دهد و نمونه های توسعه یافته این سیستم می توانند در بام های ساختمان ها در شهرها هم استفاده شوند.
به گزارش روش سئو به نقل از ایسنا و به نقل از نیواطلس، در خیلی از مناطق جهان امکان دارد بارندگی زیادی وجود نداشته باشد، اما بخصوص در شب، مقدار مناسبی از بخار آب در هوا وجود دارد. حالا یک دستگاه آزمایشی جدید بخار را دریافت می کند و سپس از آن برای آبیاری گیاهان خوراکی استفاده می نماید.
نمونه اولیه این دستگاه در مقیاس کوچک که به اسم “SmartFarm” به معنای “مزرعه هوشمند” شناخته می شود، توسط یک گروه از محققان در دانشگاه ملی سنگاپور به سرپرستی پروفسور “تان سوئی چینگ” طراحی شده است. این دستگاه یک جعبه شفاف متشکل از اکریلیک است که دارای گیاهان خوراکی در سطح خود است که آنها را در خاک رشد می دهد. در بالای این دستگاه هم یک پنل هیدروژلی در زیر یک پوشش موتوری خورشیدی قرار دارد.

این هیدروژل مبتنی بر مس بسیار جاذب است و به سادگی بخار آب را از هوای خنک شب هنگام باز بودن پوشش بیرونی می کشد. سپس یک زمان سنج در سحرگاه آن پوشش را می بندد، اشعه خورشید در روز، این هیدروژل را گرم می کند و این هیدروژل، آب ذخیره شده درون خویش را آزاد می کند. سپس این آب در امتداد لبه های داخلی جعبه جاری می شود و از قسمت داخلی دیواره ها سرازیر می شود و به درون خاک می رود.
به قول دانشمندان این ژل می تواند تا ۳۰۰ برابر وزن خود آب در شب جذب نماید و در طول روز، آن آب را با سرعت ۲.۲۴ گرم در هر ساعت آزاد کند.
در واقع این هیدروژل قبلاً توسط پروژه تحقیقاتی اکتشاف فضایی هاوایی(HI-SEAS) بعنوان وسیله احتمالی کنترل رطوبت در گلخانه ها در مأموریت های فضایی مورد آزمایش قرار گرفته بود.

آب جمع آوری و آزاد شده توسط این دستگاه مطابق با استانداردهای سازمان بهداشت جهانی برای نوشیدن است.
این تیم حالا در حال بررسی روش های مقیاس پذیری این فناوری برای کاربردهای بزرگ است که به صورت بالقوه می تواند شامل استقرار روی پشت بام های شهری باشد.