رییس مؤسسه علوم صنایع غذایی اعلام كرد اجرای بیش از ۶۰ طرح پژوهشی کاربردی در حوزه زعفران

به گزارش روش سئو، رئیس مؤسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی با اشاره به هزینه بالای تامین و نگهداری دستگاه های موجود در ۱۲ لابراتوار تخصصی این مؤسسه، اظهار داشت: این در حالیست که در زمان تصویب اعتبار، مؤسسه در پایین ترین سطح در میان مراکز مشابه وابسته به وزارت علوم قرار داشت و باوجود پیگیری های انجام شده هیچ تغییری در روند تصویب اعتبارات مؤسسه صورت نگرفته است.
به گزارش روش سئو به نقل از ایسنا، دکتر قدیر رجب زاده در بازدید دکتر عباس زاده امامی عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی و نماینده مردم چناران، طرقبه و شاندیز از مؤسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی با اعلان اینکه امروزه باتوجه به تغییرات اقلیمی و کمبود آب، تامین امنیت غذایی از مباحث مهم در برقراری امنیت ملی محسوب می شود، اضافه کرد: باتوجه به مسائل روز کشور جهت گیری های اصلی پژوهشی در برنامه راهبردی مؤسسه شامل کاهش وابستگی صنایع غذایی به مواد اولیه وارداتی، تمرکز بر جیره های غذایی گروههای خاص و شرایط اضطرار، توسعه روش های نوین برای کاهش ضایعات مواد غذایی و استفاده مجدد از آنها و همین طور پاسخگویی به نیازهای تکنیکی و نوآورانه واحدهای صنعتی، سازمان های علمی و اجرائی در زمینه صنایع غذایی تعیین شده است.
وی به هزینه های بالای تامین و نگهداری دستگاه های موجود در ۱۲ لابراتوار تخصصی این مؤسسه اشاره و اشاره کرد: در زمان تصویب اعتبار نسبت به تعداد هیات علمی، مؤسسه در پایین ترین سطح در میان مراکز مشابه وابسته به وزارت عتف قرار دارد و با وجود پیگیری های انجام شده هیچ تغییری در روند تصویب اعتبارات مؤسسه صورت نگرفته است.
رییس مؤسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی به تحقیقات قابل توجه انجام شده در مؤسسه در حوزه زعفران طی ۳۰ سال قبل تا حالا اشاره نمود و اضافه کرد: با انجام بیش از ۶۰ طرح پژوهشی-کاربردی در حوزه زعفران در مؤسسه انتظار می رود دراین زمینه حمایت مادی و معنوی بیشتری صورت گیرد تا فرآوری و ایجاد ارزش افزوده از این محصول راهبردی با قوت بیشتری محقق شود.

دکتر حسین عباس زاده امامی، عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی نیز در این بازدید ضمن آشنایی با آخرین دستاوردهای پژوهشی این مؤسسه اظهار داشت: باتوجه به تغییرات اقلیم و خشکسالی های فعلی بحث تامین امنیت غذایی به اندازه امنیت ملی اهمیت یافته است و این مهم می بایست بوسیله کارهای دانش بنیان پیگیری و تمهیدات لازم برای آن اندیشیده شود.
به نقل از روابط عمومی مؤسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی، وی بر اهمیت مدیریت بحران آب اصرار کرد و اضافه کرد: مؤسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی می بایست با همکاری نهادهای مرتبط به تشویق کشاورزان برای تولید گیاهان دارویی به عنوان کشت جایگزین با مصرف آب کم و ایجاد ارزش افزوده و فرآوری آنها برای صادرات اقدامات جدی انجام دهد.
امامی اظهار داشت: با توجه به این که در سطح کلان ملی به اهمیت دانش بنیان شدن تاکید گردیده است، در سیاست های کلی تصویب بودجه ۱۴۰۲، بطور ویژه به پشتیبانی از کارهای پژوهشی و دانش بنیان پرداخته خواهد شد.

منبع: