حذف جراحی از کاشت رابط مغز و رایانه!

به گزارش روش سئو فناوری های غیرتهاجمی تحریک مغز می توانند به بیماران مبتلا به تشنج، اختلالات خواب و اوتیسم کمک کنند و شرکت ˮنوروالکتریکسˮ(Neuroelectrics) که توسعه دهنده رابط های مغز و کامپیوتر است، می خواهد جراحی را از این فرایند حذف کند.
به گزارش روش سئو به نقل از ایسنا و به نقل از آی ای، حدود یک سال پیش بود که “ایلان ماسک” به دنیا اعلام نمود که شرکتش به نام “نورالینک”(Neuralink) یک ریزتراشه در مغز یک میمون نصب کرده است که به آن اجازه داده تا با ذهن خود به بازی ویدیویی بپردازد.
در حالیکه این ویدیو تیتر رسانه ها شد و همزمان انتقادهایی را برانگیخت که آنقدرها هم پیشگامانه نیست، حالا شرکتهای دیگری به جز “نورالینک” درحال توسعه رابط های مغز و کامپیوتر خود هستند.
یکی از این شرکت ها، “نوروالکتریکس” مستقر در بارسلونا اسپانیا و بوستون آمریکا است که روی یک فناوری غیرتهاجمی تحریک مغز کار می کند که به شکل یک کلاه است و می تواند به بیماران مبتلا به تشنج، اختلالات خواب و اوتیسم کمک نماید.
این کلاه با الکترودهای کوچکی پوشانده شده است که جریان هایی را به مغز منتقل می کنند و بسته به نیاز کاربر، فعالیت عصبی وی را تحریک یا مهار می کند.
آنا مایکز” یکی از بنیانگذاران و مدیرعامل شرکت “نوروالکتریکس” در جریان یک کنفرانس در کنگره جهانی موبایل در بارسلونا ادعا کرد که پوشیدن این کلاه به مدت ۲۰ دقیقه و برای ۱۰ روز متوالی، تشنج را در کاربران تا ۵۰ درصد کاهش داده است.
این شرکت نام این کلاه تحریک الکتریکی غیرتهاجمی خویش را “استارستیم”(Starstim) گذاشته است که شکل جدیدی از تعدیل عصبی غیر تهاجمی به نام “تحریک الکتریکی ترنسکرانیال”(tES) را برای ارسال جریان های الکتریکی به مغز کاربر عرضه می دهد.
بعنوان مثال این کلاه در بیمارانی که از تشنج رنج می برند، می تواند از این جریان ها برای کاهش تحریک در مناطق خاصی از مغز استفاده نماید.
این فناوری همینطور امکان نظارت از راه دور را فراهم می آورد که آنرا جهت استفاده در طول همه گیری کرونا و همینطور برای بیماران با تحرک کم ایده آل می کند.
“نوروالکتریکس” سال قبل چراغ سبز سازمان غذا و داروی آمریکا(FDA) را برای انجام آزمایشات بالینی بر روی بیماران انسانی مبتلا به افسردگی دریافت کرد.
“مایکز” می گوید: حالا بیشتر از هر زمان دیگری به پزشکی از راه دور، نظارت بر مغز و تحریک مغز در خانه نیاز است و این شرکت آماده است تا پلت فرم خویش را به خانه بیماران برساند.
وی این موفقیت را مانند قدم گذاشتن بر روی ماه توصیف می کند و همینطور خواهان شکیبایی با وجود پتانسیل باورنکردنی نوروتکنولوژی شده است، چون که به نقل از ایشان، مغز دارای پیچیدگی های باورنکردنی است، چون که تقریباً از صد میلیارد نورون که با یکدیگر با سرعت بسیار زیاد در ارتباط هستند، تشکیل شده است.
باآنکه رابط مغز و کامپیوتر “نوروالکتریکس” در مقایسه با ادعای “ایلان ماسک” در خصوص این که ریزتراشه “نورالینک”، تمام بیماری های مغزی را درمان خواهد کرد، ضعیف به نظر می آید، اما نباید از این غافل شد که کلاه غیر تهاجمی این شرکت از کارهای مهمی است که هم اکنون نتایج فوق العاده مثبتی را در آزمایشات انسانی نشان داده است و شاید مهم تر از همه این باشد که چاره این شرکت، نیازی به انجام جراحی و کاشت یک ایمپلنت در مغز ندارد.

منبع: