به گزارش روش سئو به نقل از ایسنا، در ایام اخیر پیام هایی با عناوین فریبنده مانند «تبدیل عکس یادگاری به آلبوم با هوش مصنوعی» یا برنامه های مشابه در فضای مجازی دست به دست می شود که هدف اصلی آنها آلوده سازی موبایل کاربران است. بررسی ها نشان داده است این پیام ها در خیلی از موارد از گوشیهایی ارسال می شود که قبل تر هک شده اند و بدون اطلاع صاحب گوشی برای مخاطبان او ارسال می شوند.
کارشناسان امنیت سایبری هشدار می دهند نصب این برنامک ها می تواند دسترسی کامل مجرمان به اطلاعات شخصی، پیام ها و حتی حساب های بانکی افراد را فراهم آورد و در کوتاهترین زمان منجر به برداشت بدون مجوز از حساب ها شود.
به شهروندان سفارش می شود از کلیک روی لینک های ناشناس و نصب برنامه های ارسالی از راه پیامک یا شبکه های اجتماعی خودداری کرده و نرم افزارهای مورد نیاز را تنها از منابع رسمی و معتبر دریافت نمایند.
هشدار پلیس فتا در رابطه با اپلیکیشن های جعلی
همین طور سرهنگ رامین پاشایی، رئیس مرکز امداد و فوریت های سایبری پلیس فتا، نسبت به گسترش اپلیکیشن های جعلی در شبکه های اجتماعی اخطار داد و تاکید کرد: با نصب این برنامه ها، کنترل گوشی از دست خارج مب شود و حساب های بانکی در معرض سرقت قرار می گیرد.
وی ضمن اشاره به افزایش کلاهبرداری های سایبری از راه اپلیکیشن های جعلی، علت اصلی این تهدیدات را نبود قانون کپی رایت در کشور مطرح کرد و اظهار داشت: متاسفانه به سبب نبود این قانون، اپلیکیشن های جعلی به وفور ساخته می شوند و به طور عمده از راه شبکه های اجتماعی و پیامرسان های غیربومی تبلیغ می شوند.
وی با هشدار نسبت به برنامه هایی با عناوین فریبنده مانند «دریافت شارژ ماهانه» یا «ردیاب ماهواره ای»، تاکید کرد: این اپلیکیشن ها ظاهری نرم افزاری اما باطنی بدافزاری دارند و با وعده های جایزه یا سود ماهیانه، کاربران را تشویق به نصب و عرضه دسترسی های حیاتی می کنند. بعد از نصب، گوشی به اصطلاح زامبی می شود و کنترل آن در اختیار مجرمان قرار می گیرد.
رئیس مرکز امداد و فوریت های سایبری پلیس فتا، خطر اصلی این برنامه ها را هدف گیری حساب های بانکی دانست و اضافه کرد: با دسترسی به اینترنت بانک و همراه بانک، مجرمان به سادگی امکان سرقت دارند. ازاین رو کاربران باید نرم افزارها را تنها از بازارهای مجاز داخلی یا سایت رسمی بانکها دریافت نمایند و از نصب برنامه های غیرضروری خودداری نمایند.
سرهنگ پاشایی در ادامه به روش های فریب مجرمان اشاره نمود و اظهار داشت: پیام هایی با عنوان افزایش یارانه، اینترنت مجانی یا حتی تهدید به مسدودسازی حساب، همه دروغ و بازی روانی هستند. در فضای مجازی هیچ اجبار واقعی وجود ندارد، اما متاسفانه بیشتر از ۷۵ درصد مال باختگان سایبری در زمان دیدن پیام، نتوانسته اند تصمیم درستی بگیرند.
هشدار پلیس در رابطه با اپلیکیشن های جعلی بانکی
برنامه های بانکی را ازموتورهای جست وجو نصب نکنید
معاون فرهنگی و اجتماعی پلیس فتا فراجا با تکیه بر ضرورت استفاده روز افزون شهروندان از اپلیکیشن های بانکی، نسبت به دانلود و نصب این برنامه ها از منابع نامعتبر اخطار داد و اظهار داشت: شهروندان برای دریافت و نصب اپلیکیشن های بانکی حتما باید به وب گاه رسمی بانکها یا منابع معتبر داخلی مراجعه نمایند و از جست وجو در موتورهای جست وجو برای نصب این برنامه ها اجتناب کنند.
سرهنگ مختاررضایی تأکید داشت که کاربرانی که بدون بررسی اعتبار منبع، فقط از راه نتایج جست وجوی اینترنتی مبادرت به دانلود و نصب اپلیکیشن های بانکی می کنند، در معرض خطر نصب بدافزار، اپلیکیشن های جعلی و حملات فیشینگ قرار دارند. در خیلی از موارد، بعد از نصب اپلیکیشن جعلی، بمحض ورود کاربر به برنامه و وارد کردن اطلاعات حساب، بخشی یا تمام موجودی حساب بانکی وی توسط کلاهبرداران برداشت می شود.
مختاررضایی با اعلان اینکه رصد و شناسایی اپلیکیشن های جعلی بانکی همیشه در دستور کار پلیس فتا قرار دارد، بیان داشت: شهروندان می توانند در صورت مشاهده اپلیکیشن های جعلی، مبحث را از راه وب گاه پلیس فتا به آدرس fata.gov.ir گزارش دهند تا اقدامات موردنیاز برای حذف آنها صورت گیرد.
وی از شهروندان خواست موبایل خویش را به آنتی ویروس های معتبر مجهز کرده و آنها را به شکل مستمر بروزرسانی کنند و تاکید کرد که اطلاعات حساس بانکی از قبیل رمز اول و دوم، نام کاربری و کلمه عبور سیستم های بانکی، تاریخ انقضا و کد CVV۲ را به هیچ عنوان در موبایل ذخیره نکنند.
منبع: howtoseo.ir
