خداحافظی با آلرژی به بادام زمینی با روش پژوهشگران استرالیایی

روش سئو: تعدادی از محققان استرالیایی در مطالعه اخیرشان راه خاموش کردن آلرژی به بادام زمینی در افراد را شناسایی کرده اند.
به گزارش روش سئو به نقل از ایسنا و به نقل از اس تی دی، بگفته پژوهشگران استرالیایی، تغییرات رخ داده در سیستم ایمنی می تواند موجب بهبودی آلرژی افراد به بادام زمینی شود.
پتانسیل توسعه درمان های جدید و متمرکزتر برای آلرژی حالا به لطف شناسایی تغییرات کلیدی ایمونولوژیکی که امکان بهبود آلرژی به بادام زمینی را در کودکان را فراهم می آورد، امکان پذیر است.
پژوهشگران برای نخستین بار کشف کردند که شبکه های ژنی خاصی بعد از مصرف بادام زمینی فعال می شوند. این تحقیق که توسط موسسه تحقیقات کودکان مرداک(MCRI) و موسسه تلتون کیدز (Telethon Kids Institute) انجام شد و طی آن پژوهشگران کشف کردند که برنامه ریزی مجدد این شبکه بطور موثری پاسخ ایمنی آلرژیک را که موجب آلرژی غذایی می شود، خاموش می کند.
پروفسور “میمی تانگ”(Mimi Tang) از موسسه تحقیقات کودکان مرداک و رهبر این مطالعه اظهار داشت که این نخستین مطالعه ای است که در آن پژوهشگران ارتباط و اتصال پیچیده ژن به ژن را در حوزه بهبود بالینی آلرژی به بادام زمینی شناسایی کرده اند. تا حالا تغییرات ایمنی که به بهبودی آلرژی به بادام زمینی منجر می شود تا حد زیادی ناشناخته بوده است. مطالعات قبلی بدون این که بررسی نمایند که چگونه ژنها با یکدیگر تعامل دارند، بیشتر بر بررسی سطوح بیان ژن متمرکز شده بودند. اما ژن ها بصورت مجزا کار نمی کنند. در عوض، پاسخ های بیولوژیکی توسط تعداد زیادی از ژن هایی که با یکدیگر ارتباط برقرار می کنند، کنترل می شوند. بدین سبب منطقی است که به این تعاملات با دقت بیشتری نگاه نماییم. آنچه ما دریافتیم تفاوت های عمیق در الگوهای اتصال شبکه بین کودکانی که آلرژی داشتند و کودکانی که درحال بهبودی بودند، بود. هنگامی که این شبکه های ژنی را قبل و پس از ایمونوتراپی در این دو دسته کودکان، مقایسه کردیم، برخی تغییرات را مشاهده کردیم.
طی این مطالعه پژوهشگران ۶۲ کودک ساکن ملبورن مبتلا به آلرژی به بادام زمینی، در سنین یک تا ۱۰ سال را در یک آزمایش کنترل شده تصادفی مورد بررسی قرار دادند. به آنها دارونما یا پروبیوتیک داده شد که شامل ایمونوتراپی خوراکی بود. بعد از ۱۸ ماه درمان در ۷۴ درصد از بیمارانی که درمان ترکیبی را دریافت نمودند، بهبودی مشاهده شد و این در حالی بود که این میزان در بیمارانی که دارونما دریافت کرده بودند تنها چهار درصد بود.
PRT۱۲۰، یکی از داروهای شرکت بیوتکنولوژی استرالیایی “پروتا تراپتیکس”(Prota Therapeutics) بود. این شرکت بر تجاری سازی درمان ایمونوتراپی آلرژی برای کودکان مبتلا به آلرژی بادام زمینی تمرکز دارد.
گروهی به رهبری پروفسور تانگ در تحقیقات مختلف نشان دادند که دو درمان، ایمونوتراپی خوراکی بادام زمینی به تنهایی و تلفیقی از پروبیوتیک ها و ایمونوتراپی بادام زمینی، هر دو در بهبودی و حساسیت زدایی بسیار موفق بودند. بهبودی در حدود نیمی از کودکان تحت درمان حاصل شد و این امر به آنها اجازه داد تا دارو را متوقف کنند و بدون خطر آغاز به خوردن بادام زمینی کنند.
دکتر “سارا اشلی”(Sarah Ashley) از موسسه تحقیقاتی مرداک گفت در صورتیکه ایمونوتراپی خوراکی می تواند با موفقیت موجب حساسیت زدایی و بهبودی شود، حساسیت زدایی اغلب بعد از اختتام درمان یا حتی در طول دوره درمان، کاهش پیدا می کند. تغییرات خاص در سلول های ایمنی خاص آلرژن به نام سلول های Th۲، برای دستیابی به بهبودی پایدار مهم است. سلول های Th۲ برای تولید آنتی بادی های خاص آلرژن و ایجاد حساسیت های غذایی ضروری هستند. ما دریافتیم سیگنال Th۲ که سبب آلرژی می شود در کودکان درحال بهبودی، خاموش است.
آلرژی غذایی یک نگرانی بهداشت عمومی جهانی است که ۱۰ درصد از نوزادان و پنج تا هشت درصد از کودکان را تحت تاثیر قرار می دهد. دکتر “آنیا جونز”(Anya Jones) از موسسه تله تون کیدز، اظهار داشت: چون هیچ درمانی برای آلرژی غذایی وجود ندارد، مدیریت بر اجتناب از غذای حساسیت زا وجود دارد و در نتیجه این امر بر کیفیت زندگی فرد تاثیر می گذارد و سبب کاهش کیفیت زندگی افراد می شود. درک فرآیندهای ایمنی پیچیده ای که سبب بهبودی می شود، بینش بیشتری در مورد محرک های کلیدی درمان موفق ارائه می دهد.
استلا، دختر ۹ ساله ای که در این مطاله شرکت کرد، در ۱۸ ماهگی بعد از ظهور کهیر ناشی از مصرف یک وعده غذایی حاوی بادام زمینی، دارای آلرژی به بادام زمینی تشخیص داده شد.
اما بعد از شرکت در آزمایش آلرژی کودکان مرداک، استلا حدودا چهار سال دوره بهبودی بالینی را می گذراند و الان بطور منظم بادام زمینی می خورد.
مادر استلا اظهار داشت: کیفیت زندگی استلا از زمان آزمایش بطور قابل توجهی بهبود یافته است. سطح اضطراب او بطور شایان توجهی کم شده است و او این آزادی را دارد که از مصرف انواع غذاها لذت ببرد. استلا دیگر مجبور نیست همیشه برچسب مواد غذایی را برای وجود بادام زمینی بررسی کند و به معلمان یا والدین دوستان خود در مورد آلرژی اش توضیح دهد. او حالا می تواند به آسانی از خوردن بادام زمینی لذت ببرد.
اشلی اظهار داشت: نتایج این تحقیق به خانواده هایی که فرزندانی مبتلا به آلرژی به بادام زمینی دارند، امیدواری زیادی خواهد داد.
یافته های این مطالعه در مجله “Allergy ” منتشر گردید.

منبع: