مصرف نوشابه و افزایش ریسك مرگ مبتلایان به سرطان پستان

خراسان رضوی نتایج تحقیقات جدید دانشگاه بوفالو ایالات متحده نشان می دهد، بیماران مبتلابه سرطان پستان که به صورت منظم نوشیدنی های شیرین قندی می نوشند، بیشتر از دیگران در معرض خطر مرگ ومیر قرار دارند.
به نقل از مدیکال نیوز، خانمهایی که در یک هفته پنج مرتبه یا بیشتر نوشابه غیررژیمی مصرف می کنند در مقایسه با دیگران که هیچگاه یا به ندرت نوشابه غیررژیمی مصرف می کنند احتمال مرگ ومیر به هردلیلی به میزان ۶۲ درصد بیشتر است و به صورت مشخص ۸۵ درصد احتمال مرگ به علت سرطان پستان وجود دارد.
محقق ارشد این تحقیق، دکتر نادیا کویراتی از گروه اپیدمیولوژی و بهداشت محیط دانشکده بهداشت بوفالو (UB)، اظهار نمود: تحقیقات در مورد نوشابه و سرطان پستان کاملا جدید است. از آنجاکه سرطان پستان بسیار رایج است، سفارش های در ارتباط با انتخاب شیوه زندگی برای بازماندگان سرطان پستان از اهمیت زیادی برخوردار می باشد و باوجود نتایج منفی بهداشتی در رابطه با نوشابه، مانند افزایش وزن، دیابت نوع ۲ و بیماری های قلبی-عروقی خیلی از افراد به مصرف نوشابه های گازدار شیرین شده با قند ادامه می دهند.
وی افزود: تنها چند مطالعه مشاهده ای وجود دارد که ارتباط بین نوشیدنی های شیرین شده با قند و مرگ ومیر ناشی از سرطان را بررسی نموده است و این مطالعه یکی از موارد معدودی است که پیش آگهی زنان مبتلابه سرطان پستان در ارتباط با مصرف نوشابه غیررژیمی را بررسی می کند.
محققان رابطه بین نوشیدنی شیرین شده با قند و میزان مرگ و میر ناشی از سرطان پستان را در میان ۹۲۷ زن مبتلابه سرطان پستان ۳۵ تا ۷۹ ساله ارزیابی کردند. شرکت کنندگان در مطالعه نیویورک غربی و سرطان پستان (WEB) نام نویسی کردند و نزدیک به ۱۹ سال مورد بررسی قرار گرفتند.
در این تحقیق از یک پرسشنامه فراوانی غذا برای ارزیابی میزان مصرف غذا و نوشیدنی شرکت کنندگان در ۱۲ تا ۲۴ ماه پیش از تشخیص سرطان پستان استفاده شده است. بیشتر از ۹۰۰ زن مبتلابه سرطان پستان تا انتهای دوره پیگیری فوت کردند. در بین آنان، درصد بالاتری از زنان فراوانی بالای مصرف نوشابه قندی را گزارش کرده بودند.
شایان ذکر است، وقتی محققان مصرف نوشابه رژیمی را بعنوان یک متغیر در نظر گرفتند، این ارتباط تغییر نکرد.
چرا تمرکز بر نوشابه های غیررژیمی است؟
کویراتی توضیح می دهد: «نوشابه های غیررژیمی بیشترین عامل ایجاد شکر و کالری اضافی در رژیم غذایی هستند و از نظر تغذیه ای مفید نیستند اما چای، قهوه و آب میوه هایی که به طور۱۰۰درصد بدون قند هستند، به علت این که از راه آنتی اکسیدان ها و ویتامین ها ارزش غذایی را می افزایند، گزینه های سالم نوشیدنی محسوب می شوند.»
نوشابه شیرین شده با قند حاوی مقادیر زیادی ساکارز و فروکتوز است که بیشترین بار گلیسمی را در مقایسه با سایر غذاها یا نوشیدنی ها دارد. محققان خاطرنشان کردند: این غلظت های بالاتر گلوکز و انسولین امکان دارد منجر به شرایطی شود که با خطر بالاتر سرطان پستان همراه باشد.
محقق ارشد این تحقیق دکتر فرویدنهایم جو ال اظهار داشت: «امروز بیشتر از ۳.۵ میلیون بازمانده از سرطان پستان در ایالات متحده وجود دارند و ما باید عوامل موثر بر سلامتی آنان را بهتر درک نماییم.»
فرویدنهایم اضافه کرد: درحالی که ما برای تایید یافته های خود به مطالعات بیشتری نیاز داریم، این مطالعه شواهدی را نشان داده است که امکان دارد رژیم غذایی بر طول عمر زنان بعد از سرطان پستان تأثیر داشته باشد.
نتایج این تحقیق در نشریه انجمن تحقیقات سرطان آمریکا Cancer Epidemiology، Biomarkers & Prevention منتشرشده است.

منبع: