سبزیجات خویش را با صوت ضدعفونی كنید

به گزارش روش سئو خراسان رضوی با وجود تمیزکردن سبزیجات توسط مصرف کنندگان و فروشندگان باقیمانده باکتری روی برگ های سبزیجات می تواند گاهی اوقات سبب مسمومیت غذایی شود. نتایج تحقیق جدید نشان داده است که آب القاء شده با حباب های صوتی و میکروسکوپی هوا، امکان دارد کابوس دوری افراد از میز سالاد را از بین ببرد.
به نقل از نیوز، محققان دانشگاه ساوت همپتون ایالات متحده می گویند: این روش علاوه بر ساخت تمیزکننده سبزیجات (برای سالاد) امکان دارد سبب کاهش ضایعات موادغذایی و مقابله با مشکل مقاومت ضدمیکروبی شود.
درحالی که خوردن منظم سالاد، میوه و سبزیجات برای حفظ سبک زندگی سالم مهم هستند اما این محصولات سبز بسیار حساس به آلودگی باکتری های مضر هم می باشند و علت آن هم مسیر تولید تا دسترسی مصرف کننده است.
تعداد کمی از افراد سبزیجات آب پز مصرف می کنند، ازاین رو شست وشو آخرین دفاع بین میکروب ها و معده به حساب می آید. محققان معقدند که شستن محصولات با صابون یا مواد ضدعفونی کننده هم ایده خوبی نیست.
اما آب به تنهایی حذف کلیه باکتری ها را ضمانت نمی کند. با عنایت به این نکته، گروه تحقیقاتی تلاش کردند، برگ اسفناج را با استفاده از جریان های صوتی آب تمیز کنند سپس نتایج را با سایر برگ های اسفناج که فقط با آب شسته شده بودند، مورد مقایسه قرار دادند.
محقق این تحقیق، پروفسور تیموتی لیتون اظهار نمود: «جریان آب، حباب های میکروسکوپی و امواج صوتی را به پایین برگ منتقل می کند. در آنجا میدان صدا در سطح برگ ها و درون شکاف های برگ پژواک بوجود می آورد و حباب ها را به سمت برگ و به داخل شکاف ها می کشاند. میدان صدا همینطور سبب می شود که دیوارحباب ها خیلی سریع مواج شوند و به ماشین آلات میکروسکوپی «اسکراب (تمیزکننده)» تبدیل شوند. دیواره مواج حباب سبب می شود که جریان های شدیدی در آب اطراف حباب حرکت کرده و میکروب ها را از روی برگ حذف نمایند. باکتری ها، بیوفیلم ها (زیست لایه، مجموعه ای از یک یا چند نوع میکروارگانیسم) و خود حباب ها بعد از شست وشو، برگ را تمیز و عاری از بقایای آلوده می کنند.
نتایج نشان داد که برگ های اسفناج که فقط با آب اولتراسونیک فقط به مدت دو دقیقه تمیز شدند، «بار میکروبی» بسیار کمتری را در مقایسه با برگ های شسته شده با آب معمولی نشان دادند. نکته مهم، آب اولتراسونیک به اسفناج صدمه نرساند و حتی به نظر می آید که ماندگاری را افزایش داد.
نتایج این تحقیق در نشریه Ultrasound in Medicine and Biology انتشار یافته است.

منبع: