یك پژوهشگر ژاپنی ابداع كرد ابزاری برای چشیدن طعم خوراكی ها بدون خوردن آنها!

به گزارش روش سئو یك پژوهشگر ژاپنی، ابزاری ابداع كرده است كه به كاربران امكان می دهد بدون خوردن خوراكی ها، طعم آنها را احساس كنند.
به گزارش روش سئو به نقل از ایسنا و به نقل از تک اکسپلور، معمولا جهت بررسی ابزار دیجیتال، میزان سرعت، وضوح صدا و ظرفیت ذخیره آنها ارزیابی می شود. “هومی میاشیتا”(Homei Miyashita)، پژوهشگر “دانشگاه میجی”(Meiji University) ژاپن، راه دیگری برای این کار دارد. چاره او این امکان را فراهم می آورد که بتوان ابزار را با بررسی مزه آنها ارزیابی کرد.
میاشیتا، یک ابزار دستی معروف به “Norimaki Synthesizer” ابداع کرده است که صفحه ای قابل لیس زدن دارد و بعد از قرار گرفتن در دهان می تواند همه احساسات مربوط به طعم غذا را بازسازی کند.
این ابزار که پنج لوله دارد، مبتنی بر الکترولیت هایی است که در پنج نوع ژل قرار گرفته اند و می توانند شدت پنج طعم اساسی یعنی ترشی، شوری، تلخی، شیرینی و “اومامی”(umami) را کنترل کنند. اومامی که از واژه ای ژاپنی مشتق شده، برای توصیف یک طعم خوش لذت بخش به کار می رود و هم اکنون از طعم های اساسی به حساب می آید.
در روند ارزیابی با این ابزار، از روش معروف به “الکتروفورز”(electrophoresis) استفاده می شود که به حرکت ذرات میکروسکوپی فعال شده با بار الکتریکی گفته می شود. هنگامی که این ابزار به لمس زبان می پردازد، فرد می تواند همه پنج طعم را احساس کند اما هنگامی که بارهای الکتریکی گوناگونی به کار می روند، بعضی از طعم ها بیشتر از طعم های دیگر خویش را نشان می دهند.
میاشیتا در این بررسی، ادراک طعم را با ادراک تصاویر روی صفحه نمایش مقایسه کرد. چشمان ما، تصاویر زیبا را روی نمایشگر می بینند اما این تصاویر در حقیقت، مجموعه ای از پیکسل های قرمز، سبز و آبی، در ترکیب ها و شدت های گوناگون هستند که به صورت پیوسته حرکت می کنند.
وی ادامه داد: این نمایشگر مانند یک نمایشگر نوری که نور سه رنگ اصلی را برای تولید رنگ های اختیاری به کار می گیرد، می تواند طعم های اختیاری را با استفاده از طعم های اصلی تولید نماید.
میاشیتا افزود: این ابزار، به کاربران امکان می دهد تا طعم هر نوع خوراکی از آبنبات گرفته تا سوشی را بدون قرار دادن آن خوراکی در دهان تجربه کنند.
Norimaki Synthesizer علاوه بر داشتن جنبه سرگرمی، می تواند ابزار ارزشمندی برای کسانی باشد که می خواهند وزن خویش را مدیریت کنند. این افراد می توانند به راحتی مصرف نمک خویش را محدود کنند و یا همراه با مصرف غذای واقعی، این ابزار را به کار بگیرند تا طعم نمک را احساس کنند.